Dell Optiplex 990 Mini Tower Gamer – Intel® Core™ i5-2400/8GB DDR3/250 GB/VGA 1050NEW/DVD-RW/Win10

25,900.00 ден

Опис

Dell Optiplex 990 Mini Tower Gamer – Core i5 2400/8GB DDR3/250GB/VGA 1050 NEW/DVD-RW/Win10

Промотивно 1 година гаранција 7 дена гаранција за враќање пари(можност за доплата за гаранција до 3 години)

*Процесор – Intel® Core™ i5-2400 Processor (6M Cache, up to 3.40 GHz)
*РАМ – 8GB DDR3
*Хард Диск – 250GB SATA
Можност доплата за надограба со SSD. Со вградување на SSD перформансите се зголемуваат до 10 пати!
*Графичка карта – GeForce GTX 1050 NEW
* Надворешни Порти:
Предни: 4 x USB 2.0 ; 2 Line-out (headphone/microphone)
Задни: 6 x USB 2.0 ; 1 х Serial ; Gigabit Lan 1 x RJ-45 ; 1 x VGA x 1 x DisplayPort ; 2 x PS/2 ; 1 x Line-in / 1 x Line-out
*Оперативен систем – Win10 Home
*Windows 10 Home лиценците се валидни за корстење во КОМПАНИИ и ги имаат повеќето функционалности од Windows 10 Pro. Најголема разлика е што не може да се поврзат на големи Microsoft мрежи со Domain контролер. Детално инфо на : http://www.pcadvisor.co.uk/feature/windows/windows-10-home-vs-pro-3618710/
*Освен фабричката OEM лиценца, компјутерите содржат дополнителна Windows 10 MAR лиценца (Microsoft Authorized Refurbisher) лиценца. Лиценцата е 100% валидна, пријавена во Microsoft и назначена во фактурата. Windows оперативниот систем е инсталиран на компјутерот заедно со сите адекватни драјвери.