ФИСКАЛНА КАСА ДАВИД М

13,570.00 ден

Цена: 11,500.00 МКД + ДДВ

Категорија:

Опис

Погоден за магацини, аптеки, бутици, козметички продавници, канцеларии, сервиси, кафулиња, ресторани и др.

– Иновативен дизајн
– Компактни димензии
– Голем графички дисплеј со позадинско осветлување и со динамична визуелизација големината на бројките
– Големи копчиња
– Систем за брза промена на хартиja
– Брзо и безшумно печатење
– USB интерфеjс за комуникација со компјутер
– Висока брзина на печатење при работа со апликативна програма (режим Фискален печатач)

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Тастатура 34 тастери
Принтер Линиски термален принтер
Брзина на печатење 60 мм/сек
Систем за лесна промена на хартиja Да
Хартија Хартија 1 х 57 мм, макс. дијаметар 48 мм
Интерфејс Поврзување 1 x USB порта за комуникација со компјутер и 1 х RS232 порти за комуникација со компјутер, баркод читач и вага. Поврзување со фиока.
Напојување Ni-Mh 6V I 2000 mAh
Адаптер AC 100-240V ~ 50/60Hz 1.0A DC 7.5V-3.3A 24.8VA
Температурен дијапазон од -10°C до 50°C
Вграден GPRS модем Да
Вграден SD Card Да
Bluetooth
Дисплеj (касиер) двореден LCD; 16 симбола во ред; 8 mm височина
Дисплеj (корисник) еднореден LCD; 16 симбола во ред; 8 mm височина
Брзо и безшумно печатење Да
Број на артикли 3500
Оддели 40
Оператори 20
Даночни групи 4
Службено внесени и изнесени суми Да
Лозинки за пристап до оперативни режими Да
Пресметка на кусур, процент на попуст и зголемување Да
Начини на плаќање 5 (во готово, со картичка + 3 дополнителни програмабилни)
Режим “Фискален печатач” Да
Печатење на графичко лого на сметки Да
Следење на количините на артиклите на залиха Да